water kwaliteit

Cv installatiereinigen.nl

Slechte waterkwaliteit in cv-installatie kan schade veroorzaken!

Veel mensen zijn er zich niet van bewust dat de kwaliteit van het water in de installatie (ja dat vieze water dat uit de radiator komt…) een te hoog energieverbruik kan geven en zelf schade kan veroorzaken.

Probeer dit zelf maar eens uit: pak een glas kraanwater en pak vervolgens een glas waarin u wat van het water uit uw cv-installatie tapt. Ziet u het verschil? Of misschien ruikt u het verschil zelfs?

Als het water uit uw verwarming troebel is, of rood, bruin of zwart is of zelfs stinkt, dan is het verstandig om een analyse van de waterkwaliteit te laten uitvoeren en uw installatie te laten reinigen.

Problemen die kunnen ontstaan door vervuiling/slechte waterkwaliteit:

- dichtslibben van leidingen door vervuiling waardoor u veelal minder warmtecomfort heeft terwijl u meer energie gaat verbruiken;

- storingen in uw installatie;

- corrosie (roestvorming) in leidingen, radiatoren, pompen en verdelers (zowel radiatorverdelers als vloerverwarmingsverdelers), hierdoor kunnen er lekkages en zelfs defecten ontstaan;

- koudeklachten doordat delen van de vloerverwarming/radiatoren niet meer correct warm worden;

- (instelbare) radiatorkranen en voetventielen kunnen door vervuiling volledig verstopt raken

Corrosie is aantasting door o.a. zuurstof in het water. Als u de installatie bijvult met kraanwater komt er ook zuurstof in het systeem en bevordert u corrosie. Maar ook de zuurgraad (pH waarde) van het water kan veel invloed op de corrosie hebben.

Daarnaast kan er kalkafzetting in uw installatie ontstaan door een combinatie van de kwaliteit van het cv-water, het water waarmee u bijvult en de hoge watertemperaturen in het systeem.

Hierdoor neemt niet alleen het rendement af (en gaat u dus meer energie verbruiken) maar er kan zelfs oververhitting ontstaan met alle gevolgen van dien!

En wat denkt u dat uw verzekering bij water- of brandschade als eis heeft: dat u kunt aantonen dat u deugdelijk onderhoud aan uw installatie heeft gepleegd/laten plegen (en dus niet alleen aan de cv-ketel).

Kortom: de kwaliteit van het water in uw cv-installatie bepaalt de levensduur en het rendement van uw installatie!

Rekon Gasservice timmerwerf 93 1969NJ HEEMSKERK Tel: 0251 248135 www.rekongasservice.nl